Slider_FilosofieZiekten of aandoeningen bij mensen zijn geen dingen die uit de lucht komen vallen en niet op zichzelf staan. Ziekten hebben een herkenbare oorzaak van een inwendig en/of uitwendig lijden. Het ziektebeloop of a-typisch herstel van gezondheid zijn verstoringen in ons afweersysteem, een dynamische blokkade meegekregen van onze ouders, voorouders of via een infectie in ons afweersysteem vanuit onze eigen biografie. Vanuit deze filosofie probeer ik een zo goed mogelijk behandelplan op te stellen.

De klassiek opgeleide homeopaten volgens de ziekteclassificatie de Duitse arts Samuel Hahnemann hebben een duidelijk inzicht, van waaruit ziekten ontstaan en worden onderhouden en hun beloop hebben en tot herstel gebracht kunnen worden. Deze ziektetendensen (verstoringen in afweersysteem) met de geboorte meegekregen vanuit de erfelijkheid, zullen het leven van de patiënt verder inkleuren.

Deze erfelijke tendensen welke zich eventueel als klachten laten zien in de zwangerschap van de moeder kunnen preventief, door de moeder te behandelen, voor het ongeboren kind al wegbehandeld worden.

Onderscheiding Homeopatische behandeling

a) De homeopatische behandeling onderscheidt zich van andere geneeswijzen, doordat het het afweersysteem ondersteunt en optimaliseert met geneesmiddelen die niet giftig zijn en geen bijwerkingen hebben.

b) De homeopatische behandeling is een holistische benadering; een totaal geneeswijze die oorzaak en gevolg behandeld.

c) Bij de homeopatische behandeling tijdens het ziekteherstel nemen de klachten evenals het medicijngebruik evenredig af in plaats van toe. Zodat lichaam en geest weer in staat gesteld worden om orde op zaken te stellen.

d) Kinderen en volwassenen die homeopathisch behandeld zijn, zijn zeer zelden ziek. En zijn zij een keer ziek, hebben zij een sterk zelfgenezend vermogen, met een korte herstelfase.

e) Het eigen afweersysteem, de dynamiek (energieverstoring) is de primaire aanleiding voor het ontstaan van ziekten en hun verloop of herstel naar gezondheid. Homeopatische geneesmiddelen werken genezend op dit niveau.